Grzegorz Fic przyjęty do grona Klubu Szefów Kuchni

19 lipca 2017 | Czytaj więcej

Niezmiernie nam miło poinformować, że do grona Klubowiczów Fundacji KLUBU SZEFÓW KUCHNI dołączył Grzegorz Fic szef kuchni restauracji Albertina Restaurant & Wine. „Bardzo się cieszę że tak młody i utalentowany szef kuchni dołączył do naszego Klubu, liczę że jego wiedza i doświadczenie zainspirują innych szefów i młodych adeptów sztuki kulinarnej do edukacji w tym zawodzie. Liczę rownież na aktywne wsparcie …

Lunch w Albertinie

3 lipca 2017 | Czytaj więcej

Lunch Time – lunche w Albertinie od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 -16:00. Zapraszamy! Aktualne lunchowe menu znajduje się na naszej stronie: http://albertinarestaurant.pl/menu-online/

Dźwigacze Kultury rozdane! Albertina z wyróżnieniem.

1 marca 2017 | Czytaj więcej

DŹWIGACZE KULTURY ROZDANE! BIZNES WSPIERA KULTURĘ W KRAKOWIE. Już po raz piąty Krakowskie Biuro Festiwalowe wyróżniło swoich partnerów i sponsorów, przyznając im Dźwigacze Kultury – symbol tego, jak ważne dla rozwoju kultury jest wsparcie biznesu. KBF od lat inwestuje w rozwój sieci partnerstw pomiędzy przedstawicielami świata biznesu i kultury. Nazwa wyróżnienia nawiązuje symbolicznie do pierwszego kręgu kręgosłupa dźwigającego czaszkę i …

Najlepsi dla Najlepszych

10 stycznia 2017 | Czytaj więcej

Albertina Restaurant & Wine w programie Partnerskim Biura Podróży Jagiellonia – Najlepsi dla Najlepszych. W ramach programu Najlepsi dla Najlepszych zapraszamy Klientów Biura Podróży Jagiellonia na degustację win z naszych Enomaticów, możliwą do zrealizowania przy pomocy odpowiednio przez nas przedpłaconej karty Albertina Premium Wine Card, którą wręczymy do Państwa rachunku jako prezent. Karta zostanie przedpłacona kwotą 100 PLN i będzie …

06.01.2017 – godziny otwarcia restauracji

6 stycznia 2017 | Czytaj więcej

Drodzy Goście, W dniu dzisiejszego Święta Trzech Króli – 6 stycznia 2017r. – restauracja jest otwarta w godzinach 12:00 – 23:00. Serdecznie zapraszamy!

Nowy Rok – godziny otwarcia restauracji

1 stycznia 2017 | Czytaj więcej

Drodzy Goście, W dniu dzisiejszym – niedziela, 1 stycznia 2017 Nowy Rok – restauracja będzie czynna w godzinach 16:00 – 23:00.  Licznie Was zapraszamy! Mamy mnóstwo pyszności i noworocznych niespodzianek!! Rezerwacje telefoniczne: + 48 12 333 41 10

Świąteczne Menu w Albertinie

20 grudnia 2016 | Czytaj więcej

W tych przedświątecznych dniach zapraszamy na chwilę odpoczynku w Albertinie… W naszym nowym Świątecznym Menu znajdziecie: Świeży śledź kiszony w soku z kiszonej kapusty. Barszcz czerwony z trawą cytrynową z filetem z karpia. Jesiotr z blinem z kapusty kiszonej. Królik w sosie z polskich raków z czarną rzepą i gruszką. Mrożony makowiec na maślanej kruszonce z kardamonem. Smacznego!

Festiwal Dziczyzny, kolejny przystanek kulinarnych podroży

26 listopada 2016 | Czytaj więcej

Zapraszamy na wyjątkową kolację na cztery ręce: Grzegorz Fic i Mariusz Kucharczak – to będzie wyjątkowy Festiwal Dziczyzny w Restauracji Natura w Rosevia Resort! Niegdyś dziczyzna cieszyła się w polskiej kuchni wielkim powodzeniem. Szlachetność smaku i niepowtarzalny aromat potraw z niej przygotowanych zachwycały najwybredniejsze podniebienia. Obecnie mięso sarny, dzika, bażanta czy zająca zbyt rzadko gości na polskich stołach. Mało kto jednak …

Pokazy kulinarne w ICE Kraków Congress Centre

13 listopada 2016 | Czytaj więcej

W ramach Terra Madre Slow Food Festival pokazy kulinarne w ICE Kraków Congress Centre rozpoczną dla Was w niedzielę 13 listopada o godz. 14:30 Szefowie Grzegorz Fic – Albertina Restaurant & Wine oraz Mariusz Kucharczak – Rosevia Resort – „Z miłości do ryb (i nie tylko)”. Zapraszamy! Szczegóły i rezerwacja miejsc: terramadre.pl

Terra Madre – kolacja degustacyjna: Wypłyń na głębię smaku

12 listopada 2016 | Czytaj więcej

Zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną w Albertinie! Terra Madre Slow Food Festival i festiwalowa kolacja na cztery ręce „Wypłyń na głębię smaku” to popisowe menu pełne bałtyckich alg, glonów i ryb z Rozewia w wykonaniu Szefów Kuchni: Mariusz Kucharczak ( Rosevia Resort ) i Grzegorz Fic ( Albertina Restaurant & Wine ): Przystawka I: Tapioka, sepia, wędzona gładzica, rokitnik, kwaśna śmietana, rukiew wodna Przystawka II: Troć wędrowna, pędy sosny, …

Gęsina na Świętego Marcina w Albertinie

11 listopada 2016 | Czytaj więcej

W ramach akcji Gęsina na Świętego Marcina wyjątkowe menu sezonowe z gęsiną w roli głównej – od dzisiaj w Albertina Restaurant & Wine: Pasztet z gęsiny z galaretką z Lambrusco z kiszoną rzodkiewką Carpaccio z wędzonej gęsi z konfiturą z brusznicy Udko z gęsi sous-vide z infuzowaną gruszką i pieczonym pasternakiem Suflet orzechowy z chrupiącą owsianką z miodem i z …

Nowy spot reklamowy restauracji Albertina

14 października 2016 | Czytaj więcej

Zobaczcie nowy spot reklamowy restauracji Albertina Restaurant & Wine: Pomysł i realizacja: Restaurant Reviews Krakow. Produkcja: Short Flix Productions Studio nagrań: SoundProve  

Jesienna edycja Restaurant Week Polska

12 października 2016 | Czytaj więcej

„Towarzyskość to Zdrowie!” znacie już to hasło? Taka jest właśnie idea przewodnia jesiennego festiwalu Restaurant Week Polska. Już od 21 do 30 października Festiwal najlepszych Restauracji w całej Polsce! Oficjalne rezerwację zostały już otwarte!! Trzydaniowe doświadczenie kulinarne w Albertinie – rezerwuj już teraz – ostatnie wolne stoliki: https://restaurantweek.pl/restauracja/62776/albertina  

NOWA KARTA MENU

10 sierpnia 2016 | Czytaj więcej

Zachęcamy do zapoznania się z nową kartą menu dostępną do pobrania pod linkiem: Zobacz menu

Fine Dining Week w Albertinie – Święto Najlepszej Kuchni!

| Czytaj więcej

♡ FINE DINING WEEK – ŚWIĘTO NAJLEPSZEJ KUCHNI! ♡ Wspólnie z Restaurant Week Polska zapraszamy na Festiwal Sztuki Restauracyjnej – Fine Dining Week w Krakowie w dniach 23-31 sierpnia 2016. Najbardziej pożądane festiwalowe stoliki będą dostępne od dnia 2 sierpnia od godziny 18:00! Rezerwacje: ➡ https://restaurantweek.pl/restauracja/62776/albertina/ Wielozmysłowe doświadczenie kulinarne w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje 5 popisowych dań oraz …

Dourthe z Bordeaux. Degustacja i spotkanie z przedstawicielem winnicy.

21 czerwca 2016 | Czytaj więcej

Kto nie ma jeszcze planów na pierwszy dzień lata, godz. 12.00? 🙂 We wtorek 21 czerwca będziemy mieli niecodzienną okazję przekonać się, jak smakują najlepsze wina regionu Bordeaux w towarzystwie jednego z jego twórców. Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie połączone z degustacją win z przedstawicielem francuskiej winnicy Dourthe – wiodącego producenta win z regionu Bordeaux, którego terroirs należą do najlepszych w …

Andrzej Wajda honorowym Gościem w restauracji Albertina

6 czerwca 2016 | Czytaj więcej

Uroczysta dwudniowa sesja naukowa „Wajda 90” organizowana w Krakowie, uświetniała obchody 90.-tych urodzin wybitnego reżysera filmowego i teatralnego. Pan Andrzej Wajda był naszym honorowym Gościem w restauracji. Bardzo dziękujemy za to wspaniałe doświadczenie. I nasza mała pamiątka:

Szampańska kolacja z Pol Roger. Spotkanie z Ambasadorem Marki.

30 czerwca 2015 | Czytaj więcej

To będzie absolutnie wyjątkowe wydarzenie! W czwartek, 30 czerwca o godz. 19.00, zapraszamy na wieczór z szampanem Pol Roger – szampany osobiście przedstawi Axel Gillery, Ambasador Marki Champagne Pol Roger, a kolację przygotuje Chef Albertina Restaurant & Wine Grzegorz Fic. To naprawdę niecodzienna okazja do zdegustowania aż pięciu różnych szampanów marki Pol Roger. Różne style, różne smaki, specjalnie dobrane menu …

Kieliszkiem po mapie – degustacja win z krajów wakacyjnych i egzotycznych

17 czerwca 2015 | Czytaj więcej

Wakacje tuż za progiem – z tej okazji zapraszamy w najbliższy piątek do udziału w komentowanej przez Kubę Janickiego degustacji win z krajów wakacyjnych i egzotycznych. W sumie próbować będziemy sześciu win: na tapetę weźmiemy wyłącznie niebanalne butelki z Chorwacji, Mołdawii, Gruzji, Maroka, Węgier oraz Libanu (legendarne Chateau Musar z doskonałego 1999 rocznika!) Degustacji towarzyszyć będą przekąski szefa kuchni Grzegorza …

Ciemna Gwiazda – degustacja Pinot Noir w Albertinie

10 czerwca 2015 | Czytaj więcej

Kochani, oficjalne otwarcie winiarni Albertiny za nami, ale nie zwalniamy tempa! Zapraszamy już w najbliższy piątek na komentowaną przez Kubę Janickiego degustację win z tyleż słynnego i wybitnego, co kapryśnego szczepu Pinot Noir. Porównamy jego interpretacje z różnych krajów, siedlisk, półek cenowych i spod rąk różnych winiarzy – w sumie skosztujemy 6-ciu win, czterech dostępnych na co dzień z naszych …

Albertina Wine Test Fest – oficjalne otwarcie!

3 czerwca 2015 | Czytaj więcej

Z początkiem czerwca hucznie otwieramy dla Was naszą wyjątkową winiarnię w Albertina Restaurant & Wine! Degustacja win na kwotę 30zł – zupełnie GRATIS! 🙂 Po pierwszych nieoficjalnych przymiarkach, 3 czerwca już oficjalnie zapraszamy do naszych podziemi, gdzie w odnowionej piwnicy będziecie mieli szansę przetestować na własnej skórze trzydzieści dwa wina na kieliszki z selekcji dokonanej przez Kuba Janicki. Będzie też …

Noc Muzeów w Albertinie

13 maja 2015 | Czytaj więcej

Z okazji krakowskiej Nocy Muzeów podzielimy się z Wami pewnym sekretem – otóż inspiracją dla nazwy naszej restauracji było słynne wiedeńskie muzeum Albertina! Taka nazwa zobowiązuje… Dlatego w magiczną krakowską Noc Muzeów Albertina też świętuje i zaprasza na wyjątkową degustację 32 win & finger-food aż do 2 nocy! ❤️❤️❤️ Każdy, kto odwiedzi nas tego wieczoru z pamiątkową monetą, będącą biletem …