SERCE, WYOBRAŹNIA I WIEDZA
Szef Kuchni Grzegorz Fic

Sercem Albertiny jest kuchnia, którą tworzy Szef i współwłaściciel restauracji – Grzegorz Fic. Swoje 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach i butikowych hotelach w Krakowie, współpracując jednocześnie z zaprzyjaźnionymi restauracjami w Rzymie, Wiedniu czy w Kolonii, a także w Paryżu w Hotelu Balzac na stażu u szefa kuchni Pierre Gagnaire’a w jego restauracji z 3*** Michelin. Wiedza i wyobraźnia, które dzięki swojej pasji stale rozwija, nieustannie napędzają go, by w tym rozległym kulinarnym świecie poszukiwać niebanalnych połączeń, nadawać nowego brzmienia dobrze już znanym smakom. Członek Fundacji Szefów Kuchni oraz Polskiego Związku Łowieckiego, z zamiłowania myśliwy – nie powinien więc dziwić fakt, że w autorskim menu Albertiny regularnie pojawia się dziczyzna, która obok owoców morza stanowi dla niego prawdziwe natchnienie.