Szampańska kolacja z Pol Roger. Spotkanie z Ambasadorem Marki.

admin Aktualności, Degustacja Win

To będzie absolutnie wyjątkowe wydarzenie!

W czwartek, 30 czerwca o godz. 19.00, zapraszamy na wieczór z szampanem Pol Roger – szampany osobiście przedstawi Axel Gillery, Ambasador Marki Champagne Pol Roger, a kolację przygotuje Chef Albertina Restaurant & Wine Grzegorz Fic.

To naprawdę niecodzienna okazja do zdegustowania aż pięciu różnych szampanów marki Pol Roger. Różne style, różne smaki, specjalnie dobrane menu kolacyjne.

Champagne Pol Roger Brut Réserve
Tuńczyk / Łosoś / Polędwica wołowa

Champagne Pol Roger Pure Extra Brut
Sandacz / Cydr / Rukiew wodna / Burak

Champagne Pol Roger Blanc de Blancs 2008
Karmazyn / Owoce morza / Bazylia

Champagne Pol Roger Rosé 2006
Polędwiczka z mlecznej cielęciny / Bób / Wędzony boczek

Champagne Pol Roger Rich Demi Sec
Mrożony crème brûlée / Poziomki / Galaretka z szampana

Pol Roger to luksusowa marka szampana założona w 1849 roku. Jako jedna z pięciu pozostaje do dziś w rękach założycielskiej rodziny, a zarządzana jest obecnie przez piąte pokolenie właścicieli. Jest drugą marką pod względem prestiżu na świecie.

Prestiż tego szampana wynika z jego wyjątkowości. Jako pierwszy w historii Pol Roger postawił na szampany wytrawne, w których kwasowość jest idealnie zbalansowana i wsparta niezwykle delikatnym i trwałym musowaniem. Ma to związek z warunkami, w jakich powstaje i dojrzewa wino. Grona zbierane z parcel o niepowtarzalnym potencjale, prasowanie i tłoczenie moszczu już na winnicy, aby utrzymać świeżość i aromat soku, a wreszcie starzenie w najgłębszych i najchłodniejszych piwnicach w Epernay. Pol Roger do dzisiaj stosuje ręczne metody produkcji na każdym etapie, jest jednym z ostatnich domów szampańskich, w których remuage, czyli obracanie butelek, wykonywane jest nadal przez czterech pracowników.

Pol Roger to oficjalny dostawca dworu brytyjskiego, szwedzkiego i hiszpańskiego. „Szampan dla gentlemanów”, jak nazwał go Winston Churchill, który był wielbicielem Pola Rogera i nie pijał innych. To szampan podawany w ambasadach, w dyplomacji i w biznesie. W czwartek, 30 czerwca, będzie serwowany w Albertinie.

Zapraszamy!
Koszt kolacji 370 zł/os. Ilość miejsc jest ograniczona. Prosimy o rezerwację mailową: wino@albertinarestaurant.pl
lub telefoniczną: +48 12 333-41-10

Uwaga! Pol Roger naprawdę potrafi zachwycić najbardziej wymagające podniebienia!