Terra Madre – kolacja degustacyjna: Wypłyń na głębię smaku

PR Manager Aktualności, Kolacja Degustacyjna

Zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną w Albertinie!

Terra Madre Slow Food Festival i festiwalowa kolacja na cztery ręce „Wypłyń na głębię smaku” to popisowe menu pełne bałtyckich alg, glonów i ryb z Rozewia w wykonaniu Szefów Kuchni: Mariusz Kucharczak ( Rosevia Resort ) i Grzegorz Fic ( Albertina Restaurant & Wine ):

Przystawka I:
Tapioka, sepia, wędzona gładzica, rokitnik, kwaśna śmietana, rukiew wodna
Przystawka II:
Troć wędrowna, pędy sosny, brusznica, macierzanka cytrynowa
Zupa:
Krem z dorsza, kawior z alg, liście amarantusa
Danie Główne:
Filet miętusa, borowik, czyścieć bulwiasty, dzika marchew, pasternak, jarmuż
Drugie Danie Główne:
Turbot, piana z czarnej rzepy, piasek z palonego masła, kiszony pomidor, nasturcja
Deser:
Lody z glonów, sezam, spirulina

W cenie kolacji dodatkowo: do trzech ostatnich dań, klasyczne polskie wódki.

GDZIE: Albertina Restaurant & Wine (róg ul.Dominikańskiej i ul.Poselskiej)
KIEDY: Sobota, 12.11.2016, godz. 19:30.
KOSZT: 230 zł / os.
REZERWACJE: http://terramadre.pl/rezerwacja
UWAGA: Liczba miejsc jest bardzo ograniczona.