Piszą o nas
Media
Testujemy menu na Fine Dininig Week czyli Albertina
21 sierpnia 2016
Już we wtorek, 23 sierpnia, startuje kolejna edycja Restaurant Week, tym razem w odsłonie fine dininig. Do 30 sierpnia, będziecie mieli możliwość spróbować specjalnie na tę okazję przygotowanego pięciodaniowego menu z aperitifem w cenie 119 PLN. W akcji udział biorą najlepsze krakowskie restauracje, wyróżnione przez przewodniki Michelin i Gault & Millaut. Jako Ambasadorzy Restaurant Week, mieliśmy możliwość przedpremierowego przetestowania menu degustacyjnego w restauracji Albertina.
Albertina Restaurant & Wine
4 sierpnia 2016
Albertina Restaurant & Wine to nowa krakowska restauracja na rogu ilic Dominikańskiej i Poselskiej, w bezpośrednim sąsiedztwie Rynku Głównego. Miejscu przyświeca idea fine dine & wine. Właścicielami są Barbara Zamorska i Grzegorz Fic.
ALBERTINA RESTAURANT & WINE – FINE DINING POWRACA NA DOMINIKAŃSKĄ!
3 sierpnia 2016
Lokal na rogu ulic Dominikańskiej i Poselskiej w Krakowie znów serwuje kuchnię typu fine dining. W połowie kwietnia w miejscu dawnej Ancory otworzyła się restauracja Albertina, oferując m.in. świeże homary i ostrygi z własnego homarium, autorskie dania szefa kuchni Grzegorza Fica oraz doskonałą selekcję 32 win na kieliszki z jedynych w Polsce samoobsługowych dyspenserów Enomatic Elite.
NOWA RESTAURACJA: Albertina
2 sierpnia 2016
Miejsce sprostać musi nie lada oczekiwaniom, ale papiery na wielkie gotowanie na pewno ma. Adres Dominikańska 3 przez lata kojarzony był z kuchnią na najwyższym poziomie, tam to bowiem urzędowała Ancora, czyli jedna z najlepszych i kulinarnie najbardziej oryginalnych krakowskich restauracji. Jakiś czas temu jej drzwi zamknęły się po raz ostatni, a na rogu Dominikańskiej i Poselskiej zrobiło się jakoś tak smutno i pusto.
ALBERTINA W KRAKOWIE – RECENZJA
31 lipca 2016
Miejsce legendarnej Ancory zajęła Albertina. Oczekiwania wobec nowego konceptu były ogromne, w końcu poprzedniczka wysoko ustawiła poprzeczkę i na długo pozostawiła pustkę na rynku. W czasie kiedy zakurzony lokal po Ancorze spokojnie czekał na nowych właścicieli, Adam Chrząstowski, jej były szef kuchni, odniósł spektakularny sukces w otwartej nieopodal ze wspólnikiem stekowni. Ed Red przyciągnął nie tylko byłych, lojalnych klientów Chrząstowskiego, lecz także mniej lub bardziej świadomych smakoszy mięsa.
Albertina Restaurant & Wine
6 lipca 2016
Nowa krakowska restauracja Albertina powstała wręcz w doskonałym miejscu – tam, gdzie istniała kiedyś fantastyczna i dobrze znana miłośnikom dobrego jedzenia Ancora. W informacji prasowej Albertina radośnie oznajmiła, że “fine dining wrócił na Dominikańską” i ja tę radość z całego serca podzielam.
Albertina Restaurant & Wine – nowa restauracja w Krakowie
21 czerwca 2016
Albertina powstała kilka miesięcy temu w miejscu gdzie kilka lat temu zakończyła swój żywot Ancora.
Nowa restauracja, nowe menu, nowi ludzie, w kuchni szefuje Chef Grzegorz Fic, który wcześniej gotował w Trzech Rybkach. W Albertinie znajdziecie pierwsze w Krakowie homarium, pierwsze w Krakowie enomatiki do wina czyli automaty z winem.
Powstała restauracja z jedynym w Krakowie homarium
4 czerwca 2016
Żywe homary i jedyny w Polsce samoobsługowy system dyspenserów wina – tym chce podbić serca krakowian nowa restauracja Albertina, powstała w miejscu słynnej Ancory. Po pierwszych przymiarkach w piątek oficjalnie otworzyła swoje podwoje.
Albertina Restaurant & Wine – Kraków
3 czerwca 2016
Nowootwarta restauracja Albertina w Krakowie kusi autorską kuchnią, sezonowymi produktami, a także szerokim wyborem win na kieliszki dzięki samoobsługowym Enomatikom. Czy warto zajrzeć na Dominikańską i skosztować proponowanych połączeń wina z jedzeniem?
FROBLOG – Albertina Kraków
12 maja 2016
Wine pairing w porcji 25ml? Można byłoby pomyśleć, że to wine pairing dla prowadzących samochód. A to taka sprytna porcja pozwalająca na skosztowanie, czy wino nam odpowiada i – jeśli tak – zamówienie kieliszka 125ml lub małego kieliszka 75ml. Taką formę wprowadziła do swojego menu krakowska restauracja Albertina, otwarta niedawno przy Dominikańskiej w lokalu po zamkniętej początkiem zeszłego roku Ancorze. Fine dining powrócił zatem na Dominikańską, a ja przy okazji pobytu w Krakowie udałam się tam sprawdzić, czy ten dining jest naprawdę taki fine.
Restauracja Albertina – fine dining powrócił na Dominikańską!
9 maja 2016
Jeszcze niedawno, okna i szyby lokalu przy Dominikańskiej, były obklejone mleczną, obrandowaną folią, nieodzownie kojarzącą się z zamkniętą już dobre kilka miesięcy temu Ancorą. Jednak już początkiem obecnego roku, coś się zaczęło zmieniać. Folia została ściągnięta a pod dawnym adresem jednej z najważniejszych krakowskich restauracji, w wirtualnych odmętach sieci społecznościowych zaczęła się pojawiać nowa nazwa – Albertina.
- « Poprzednie
- 1
- 2
- 3
- 4