Piszą o nas
Media
Fic. Grzegorz Fic. I Albertina Restaurant & Wine!
7 grudnia 2016
Wnętrza są piękne, menu jest smaczne, wszystko się zgadza. Bo Albertina Restaurant & Wine to takie miejsce, w którym albo może być wykwintnie albo możecie się naprawdę świetnie bawić, jednocześnie zajadając jeden z fajniejszych posiłków ostatnich czasów. Bo trzeba przyznać, że kuchnia jest pełna nowatorskich rozwiązań, szaleństwa smaków, otwartych umysłów i niebanalnych technik.
Znamy wyróżnionych w przewodniku Gault&Millau 2017 w Krakowie!
28 listopada 2016
Znany jako Żółty Przewodnik jest podręcznym wyposażeniem bagażu podróżujących po Polsce foodies (nie tylko polskich, od zeszłej edycji przewodnik Gault&Millau został wzbogacony o treść przetłumaczoną na język angielski). To w nim redaktorzy publikują wrażenia inspektorów penetrujących wytrwale Polskę w poszukiwaniu gastronomicznych perełek. W Krakowie wyróżnionych zostało 45 restauracji – to aż 8 więcej niż rok temu! Tegorocznymi debiutantami w przewodniku są Albertina Restaurant & Wine…
Terra Madre po raz trzeci
10 listopada 2016
Czas akcji: od jutra (co łatwo zapamiętać, bo to Święto Niepodległości) i potrwa przez weekend. Miejsce akcji: ICE Kraków Congress Centre. Podczas III Edycji Terra Madre Slow Food Festival odbędą się także dwudniowe targi kulinarne – największe w Europie Centralnej.
Najlepsze slow foodowe uczty na mieście
8 listopada 2016
Terra Madre to niezwykły festiwal i ogromne przedsięwzięcie, za którym stoi jedno z najważniejszych, gastronomicznych stowarzyszeń w naszym kraju. Mowa oczywiście o Slow Food Polska, które już po raz trzeci wyciągnie w Krakowie wszystkie asy z rękawa. W ciągu trzech dni festiwalu zaproszeni goście, cenione osobistości polskiej gastronomii, podczas licznych debat, warsztatów i spotkań będą przybliżali nam ideologię organizacji. Tego wydarzenia nie można przegapić!
Wypłyń na głębię smaki
4 listopada 2016
Mariusz Kucharczak Szef Kuchni Restauracji Natura wraz z Grzegorzem Ficem z Albertina Restaurant & Wine podejmą kulinarne wyzwanie – „Wypłyń na głębię smaku” na Terra Madre Slow Food Festival. Tegoroczna edycja będzie wyjątkowa. Największą inspiracją tego festiwalu będzie nasz przepiękny i bogaty pod wieloma względami Bałtyk. Pojawią się rybacy ze świeżymi i wędzonymi rybami, a największym wydarzeniem będzie niesamowita kolacja festiwalowa inspirowana naszym morzem w wykonaniu dwóch świetnych szefów kuchni. Cztery ręce, dwie osoby, ogrom smaków.
Terra Madre Slow Food Festival Central Europe – III Edycja 2016
26 października 2016
W listopadzie Kraków już po raz trzeci stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 150 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 10 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje cydrowe, piwne i winiarskie, sensoryczny plac zabaw dla dzieci, konkurs Win Świętomarcińskich, debaty, dyskusje, Święto Młodego Wina i rozpoczęcie akcji „Gęsina na św. Marcina”. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi!
Długi i pyszny kulinarny tydzień w Krakowie
20 października 2016
Blogerzy zachęcają
Rekomendacja Bartłomieja: – Mogę polecić świetnie ułożone menu w Albertinie i w Zakładce. Jestem naprawdę pod wrażaniem, bo oba te miejsca stworzyły świetne jesienne menu oparte o sezonowe produkty. Była to czysta przyjemność z jedzenia.
Festiwal sztuki restauracyjnej!
13 września 2016
Ruszyły rezerwacje na premierowy festiwal Fine Dining Week, który odbędzie się od 23 do 31 sierpnia w Warszawie i Krakowie. Pięciodaniowego menu degustacyjnego i kieliszka aperitifu w specjalnej cenie 119 zł będzie można spróbować w 38 najwybitniejszych fine diningowych restauracjach, wyróżnianych przez przewodniki Michelin i Gault Millau.
Smaki Krakowa 2016. Wybieramy najlepsze restauracje. Głosujcie!
9 września 2016
Eleganckie, domowe, bez zadęcia. Świetne na szybką kawę, zdrową przekąskę. Zgłosili Państwo najlepsze lokale w mieście. Jest ich 147. Od piątku można wysyłać SMS na swoich kandydatów. Rozpoczynamy drugi etap plebiscytu Smaki Krakowa. Potrwa do 30 września.
Fine dining – czyli co?
2 września 2016
Zakończył się niedawno Fine Dining Week – specjalna edycja Restaurant Weeka, w której goście mogli spróbować pięciodaniowych zestawów restauracyjnych w niektórych spośród najbardziej ekskluzywnych restauracji Warszawy i Krakowa.
U nas festiwal przebiegał fantastycznie, czego dowodem jest wyróżnienie jako krakowska restauracja z najlepszą atmosferą – a przecież atmosfera jest najważniejsza. Liczba gości była ogromna, na co na pewno przełożyła się ciekawość gości, bo restauracja działa niecały rok…
Albertina
1 września 2016
Albertina Restaurant & Wine stała się dla nas kolejnym (po wspaniałym Senses) punktem obowiązkowym na ulicy Dominikańskiej. Koncepcja restauracji jest bardzo zachęcająca i przynajmniej kilka aspektów wyróżnia ją na tle innych (na przykład własne homarium czy nowoczesne dyspensery wina Enomatic). Jako miłośniczka dojrzałej, świadomej kuchni fine dine oraz dobrego wina nie mogłabym tam nie zajrzeć!
Plebiscyt Smaki Krakowa. Kiedy oczkiem w głowie jest wykwintne jedzenie
23 sierpnia 2016
Minimalistyczna – tak mówi się o nowej karcie eleganckiej i wytwornej restauracji Abertina. Taka, w której znajdziecie ravioli z dzika, policzki z jałówki, ośmiorniczkę z kiełbasą z pstrąga ojcowskiego czy karmazyna z domowym, czarnym tagiatelle. Robi wrażenie?
Testujemy menu na Fine Dininig Week czyli Albertina
21 sierpnia 2016
Już we wtorek, 23 sierpnia, startuje kolejna edycja Restaurant Week, tym razem w odsłonie fine dininig. Do 30 sierpnia, będziecie mieli możliwość spróbować specjalnie na tę okazję przygotowanego pięciodaniowego menu z aperitifem w cenie 119 PLN. W akcji udział biorą najlepsze krakowskie restauracje, wyróżnione przez przewodniki Michelin i Gault & Millaut. Jako Ambasadorzy Restaurant Week, mieliśmy możliwość przedpremierowego przetestowania menu degustacyjnego w restauracji Albertina.
Albertina Restaurant & Wine
4 sierpnia 2016
Albertina Restaurant & Wine to nowa krakowska restauracja na rogu ilic Dominikańskiej i Poselskiej, w bezpośrednim sąsiedztwie Rynku Głównego. Miejscu przyświeca idea fine dine & wine. Właścicielami są Barbara Zamorska i Grzegorz Fic.
ALBERTINA RESTAURANT & WINE – FINE DINING POWRACA NA DOMINIKAŃSKĄ!
3 sierpnia 2016
Lokal na rogu ulic Dominikańskiej i Poselskiej w Krakowie znów serwuje kuchnię typu fine dining. W połowie kwietnia w miejscu dawnej Ancory otworzyła się restauracja Albertina, oferując m.in. świeże homary i ostrygi z własnego homarium, autorskie dania szefa kuchni Grzegorza Fica oraz doskonałą selekcję 32 win na kieliszki z jedynych w Polsce samoobsługowych dyspenserów Enomatic Elite.
- « Poprzednie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następne »