No products in the cart.
Nowości Gastronomiczne 10.2017 – wołowina po francusku
W najnowszym numerze miesięcznika NOWOŚCI GASTRONOMICZNE artykuł Szefa kuchni i współwłaściciela Albertina Restaurant & Wine Grzegorza Fic:
Nie mam wątpliwości, że wołowina pojawia się na stołach w wielu polskich domach. I nic dziwnego, gdyż jej fantastyczny i różnorodny smak doceniają nawet najlepsi kucharze na świecie, jak choćby Pierre Gagnaire. Podczas mojego tegorocznego stażu w jego restauracji z 3* Michelin w paryskim Hotelu Balzac zauważyłem, że ten niekwestionowany mistrz zawsze łączy wołowinę z sezonowymi owocami, a w jego karcie menu znajduje się wiele zaskakujących propozycji z wykorzystaniem właśnie wołowiny, np. stek w soku z ozora wołowego czy danie typu „surf&turf”, łączące kawałek polędwicy wołowej z ogonem homara.