No products in the cart.
Raz jeszcze Albertina
Albertinę odwiedziliśmy już raz. Mniej więcej rok temu. Wtedy wychodząc z lokalu mieliśmy dość podobne odczucie. A mianowicie, że prawdopodobnie jest to jedna z najlepszych krakowskich restauracji. Tylko (lub aż) prawdopodobnie bo, mimo iż naprawdę było bardzo, bardzo dobrze to jednak parę rzeczy zakuły w oko i podniebienie. Niemniej sam fakt, że wracamy świadczy o tym, że mimo wysokich cen warto od czasu do czasu do Albertiny wpaść. I przy okazji sprawdzić co się zmieniło.
Cóż, jeżeli coś funkcjonuje bardzo dobrze to wiele zmieniać nie trzeba. I tego chyba właśnie trzymają się w Albertinie. Dalej na kuchni dzieli i rządzi szef Grzegorz Fic (notabene jak dowiedzieliśmy się od kelnerki zapalony myśliwy), nadal to jedna z najelegantszych restauracji w Krakowie. No i to wciąż świetna kuchnia i bardzo dobry serwis (…).