Eventy
Spotkania biznesowe

Usytuowanie w centrum Krakowa, na rogu ulic Dominikańskiej i Poselskiej czyni Albertinę idealnym miejscem do organizacji uroczystych kolacji, prywatnych przyjęć, kameralnych spotkań biznesowych, firmowych spotkań świątecznych, warsztatów winiarskich i degustacji ze znakomitą kuchnią i winem. To właśnie takich miejsc szukają najbardziej wymagający klienci prywatni oraz biura podróży, organizujące prestiżowy pobyt w Krakowie dla grup z całego świata.

Jasne, eleganckie i przestronne wnętrza utrzymane w minimalistycznym stylu, a także subtelnie dostrojona muzyka stanowią perfekcyjne tło, które nie odwraca uwagi od tego, co najważniejsze, gdyż smakowanie piękna jest ucztą dla wszystkich zmysłów. Organizatorzy wydarzeń doceniają również fakt, że Albertina oferuje dwie różne przestrzenie restauracyjne zlokalizowane na dwóch poziomach, co otwiera wiele możliwości aranżacyjnych i scenariuszowych.

WINIARNIA
Enomatic

Albertina oferuje swoim Gościom 100 miejsc siedzących: 50 w części restauracyjnej, a także 50 miejsc w klimatycznej winiarni. Połączona z restauracją winiarnia, posiada dodatkowo osobne wejście od ulicy Poselskiej, a co najważniejsze – największą w Polsce instalację samoobsługowych dyspenserów Enomatic®, w których codziennie do degustacji czekają 32 wina rozlewane na kieliszki. Albertina to także znakomita, profesjonalna obsługa, którą tworzy od samego początku ten sam zespół managerów i kelnerów. To dzięki ich zaangażowaniu z prawdziwą przyjemnością przygotujemy dla Państwa:

  • lunche i kolacje dla grup,
  • bankiety i cocktail party,
  • spotkania firmowe,
  • wesela i inne przyjęcia okolicznościowe,
  • konferencje,
  • degustacje win i cykliczne warsztaty winiarskie.

POSZANOWANIE DZIEDZICTWA
GOŚCINNY KRAKÓW

Kraków ogłoszony został Europejską Stolicą Kultury Gastronomicznej 2019, co jest niepodważalnym świadectwem tego, że miasto tętni najlepszą, kulinarną energią. To właśnie tu znajdują się lokale takie jak Albertina – doceniane przez przewodniki Michelin oraz Gault&Millau. Również w Krakowie wyraźnie podkreśla się rolę regionalności produktów i niezwykłej gościnności. Ten nurt jest tożsamy z filozofią Albertiny, w której od początku mocno akcentowany jest fakt, że przepisy opierają się na dziedzictwie kulturowym oraz kultywowaniu najwyższej jakości gastronomicznej. W Albertinie docenia się przede wszystkim to, co lokalne, a znalezione w starych książkach i rodzinnych zapisach receptury otrzymują nowe życie. Przygotowywane potrawy to wyraźny powrót do korzeni z wykorzystaniem składników tradycyjnej kuchni polskiej. Goście mogą skosztować przygotowywanych na miejscu kiszonek oraz dań z ryb słodkowodnych, pochodzących z lokalnych stawów. To świadome działanie, które ma na celu odpowiedzialne promowanie kuchni polskiej w nowej odsłonie z użyciem znanych na świecie składników. W Albertinie interpretujemy tradycyjną kuchnię w nowatorski sposób, co czyni nas ważnym uczestnikiem wydarzeń związanych z programem Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej.