Zabieramy Państwa w naszą kulinarną podróż, wyprawę pełną najlepszych produktów sezonowych i fascynujących opowieści, tych z Polski jak i ze świata. A to wszystko w Albertina restaurant & wine!

Wszak na pobliski Zamek Królewski na Wawelu przez wieki trafiały znakomite produkty – homary, ostrygi czy przyprawy. Menu naszej restauracji odzwierciedla filozofię, którą wyznajemy – szacunku dla ludzi, którzy z pasją i energią tworzą najlepsze produkty. To wszystko znajduje piękny finał na talerzach Albertiny, będąc opowieścią o ciągłym poszukiwaniu – smaków i aromatów. Przygotowaliśmy zarówno autorskie menu degustacyjne w formule fine dining, jak i propozycje a’la carte, a wszystko to ze starannie dobranymi winami. Czekamy na Państwa w Albertinie!

Ważne od: 01.03.2024

Chef Grzegorz Fic Poleca
MENU: 460 PLN
Wine Pairing Hidden Gems: 350 PLN
Podróż po mniej znanych, ale jakże fascynujących regionach winiarskich - prawdziwa przygoda dla miłośnika wina.
Wine Pairing Great Classics: 590 PLN
Absolutny „must have" każdego miłośnika wielkich win w rocznikach gotowych do degustacji - prawdziwe mistrzostwo w kieliszku.

Menu a'la carte

Przystawki

Dania Pierwsze

Homarium

Świeże homary, kraby i ostrygi wyławiamy prosto z naszego homarium.

*cena za 100g w zależności od wyboru gatunku homara

Dania główne

Desery

Uprzejmie informujemy, iż do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12,5% kwoty rachunku.

Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach. Pełny wykaz składników, gramatur i alergenów jest dostępny u Managera.