Wszak na pobliski Zamek Królewski na Wawelu przez wieki trafiały znakomite produkty – homary, ostrygi czy przyprawy. Menu naszej restauracji odzwierciedla filozofię, którą wyznajemy – szacunku dla ludzi, którzy z pasją i energią tworzą najlepsze produkty. To wszystko znajduje piękny finał na talerzach Albertiny, będąc opowieścią o ciągłym poszukiwaniu – smaków i aromatów. Przygotowaliśmy zarówno autorskie menu degustacyjne w formule fine dining, jak i propozycje a’la carte, a wszystko to ze starannie dobranymi winami. Czekamy na Państwa w Albertinie!
Mule / Pomidor / Szpinak / Komosa ryżowa
Pierożki ziołowe / Koperek
Trufla / Oscypek / Ocet balsamiczny
Pancetta / Kawa / Wędzone żółtko
Kawior Antonius / Polenta pomarańczowa / Cytrusy
Kalafior / Koper włoski / Tymianek
Cynamon / Sos angielski / Ciasto kruche
Cantina Valle Isarco, 75 ml
Winnica Poraj Paczków, 75 ml
Kamil Barczentewicz, 75 ml
Silvio Carta, 75 ml
Ode, 75 ml
Niepoort, 75 ml
Chyliczki, 50 ml
Sybille Kuntz, 75 ml
Domaine de Montbourgeau, 75 ml
Domaine Henri Gouges, 75 ml
Domaine Vieux Télégraphe, 75 ml
Weingut F.X. Pichler, 75 ml
Gaston Hochar, 75 ml
Winnica Turnau, 50 ml
Uprzejmie informujemy, iż do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12,5% kwoty rachunku.
Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach. Pełny wykaz składników, gramatur i alergenów jest dostępny u Managera.