Wszak na pobliski Zamek Królewski na Wawelu przez wieki trafiały znakomite produkty – homary, ostrygi czy przyprawy. Menu naszej restauracji odzwierciedla filozofię, którą wyznajemy – szacunku dla ludzi, którzy z pasją i energią tworzą najlepsze produkty. To wszystko znajduje piękny finał na talerzach Albertiny, będąc opowieścią o ciągłym poszukiwaniu – smaków i aromatów. Przygotowaliśmy zarówno autorskie menu degustacyjne w formule fine dining, jak i propozycje a’la carte, a wszystko to ze starannie dobranymi winami. Czekamy na Państwa w Albertinie!
Arbuz / Imbir / Wasabi / Sezam
Truskawki / Melon / Werbena cytrynowa
Bób / Drożdże / Ogórek / Mięta
Aronia / Trufla / Ser Comté
Mangalica / Ananas / Anyż / Szczypiorek
Ziemniak / Agrest / Morela / Pieprz
Marakuja / Jałowiec / Komosa ryżowa
Ode, 75 ml
Château Jolys, 75 ml
Cantina Valle Isarco, 75 ml
Vigneti Massa, 75 ml
Los Agapes, Viña Garces Silva, 75 ml
Envínate, 75 ml
Arnaud de Villeneuve, 50 ml
Sybille Kuntz, 75 ml
Domaine Rolly Gassmann, 75 ml
Weingut Tement, 75 ml
Roger Roblot, 75 ml
Vincent Girardin, 75 ml
Lopez de Hereida, 75 ml
Winnica Turnau, 50 ml
Uprzejmie informujemy, iż do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12,5% kwoty rachunku.
Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach. Pełny wykaz składników, gramatur i alergenów jest dostępny u Managera.