Wszak na pobliski Zamek Królewski na Wawelu przez wieki trafiały znakomite produkty – homary, ostrygi czy przyprawy. Menu naszej restauracji odzwierciedla filozofię, którą wyznajemy – szacunku dla ludzi, którzy z pasją i energią tworzą najlepsze produkty. To wszystko znajduje piękny finał na talerzach Albertiny, będąc opowieścią o ciągłym poszukiwaniu – smaków i aromatów. Przygotowaliśmy zarówno autorskie menu degustacyjne w formule fine dining, jak i propozycje a’la carte, a wszystko to ze starannie dobranymi winami. Czekamy na Państwa w Albertinie!
Aronia / Trufla / Ser Comté
Mule / Chrzan / Lubczyk
Imbir / Por / Krewetka / Dorsz / Kiszona cytryna
Kozi ser / Kawior Antonius
Dynia / Migdały / Kawa
Rokitnik / Borowik / Ziemniak / Pistacja
Marakuja / Jałowiec / Komosa ryżowa
Vigneti Massa, 75 ml
Roeno, 75 ml
Los Agapes Solera Viña Garces Silva, 75 ml
Kamil Barczentewicz, 75 ml
Winnica Poraj Paczków, 75 ml
Envínate, 75 ml
Château Jolys, 50 ml
Domaine Cedric Chignard, 75 ml
Domaine de Montbourgeau, 75 ml
Sybille Kuntz, 75 ml
Domaine Antoine Jobard, 75 ml
Weingut Tement, 75 ml
Lopez de Hereida, 75 ml
Winnica Turnau, 50 ml
Uprzejmie informujemy, iż do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12,5% kwoty rachunku.
Informujemy również, że do produkcji potraw używane są produkty mogące wywołać reakcje alergiczne: orzechy, skorupiaki, mleko, gluten, alkohol oraz inne mniej uczulające składniki. W celu uniknięcia reakcji alergicznej prosimy o poinformowanie kelnera o swoich alergiach. Pełny wykaz składników, gramatur i alergenów jest dostępny u Managera.