MEDIA O NAS
Albertina Restaurant & Wine

O sukcesie i świetnej opinii wśród Partnerów i Gości Albertiny świadczą liczne publikacje w mediach – zarówno w internecie, jak i magazynach drukowanych. Przeczytaj o nas.

Bohaterami tych publikacji – artykułów, reportaży, filmów są wszyscy członkowie zespołu naszej restauracji: Barbara Zamorska Restauratorka oraz cały zespół kuchni, serwisu i marketingu. To publikacje, które zbieramy od otwarcia naszej restauracji w 2016 roku, tworząc tym samym historię pełną pasji i zaangażowania. Zapraszamy do kontaktu przedstawicieli mediów. Z przyjemnością pomożemy w przygotowaniu publikacji prasowej dotyczącej fine diningu, wine pairingu i produktów lokalnych oraz przygotujemy pakiet najwyższej jakości zdjęć.

Media O nas. Albertina restaurant & Wine.
Przeczytaj i zobacz filmy.

Albertina Restaurant & Wine – Kraków

Nowootwarta restauracja Albertina w Krakowie kusi autorską kuchnią, sezonowymi produktami, a także szerokim wyborem win na kieliszki dzięki samoobsługowym Enomatikom. Czy warto zajrzeć na Dominikańską i skosztować proponowanych połączeń wina z jedzeniem?

Żródło: Restaurantica

Albertina Restaurant & Wine – nowa restauracja w Krakowie

Albertina powstała kilka miesięcy temu w miejscu gdzie kilka lat temu zakończyła swój żywot Ancora.

Nowa restauracja, nowe menu, nowi ludzie, w kuchni szefuje Chef Grzegorz Fic, który wcześniej gotował w Trzech Rybkach. W Albertinie znajdziecie pierwsze w Krakowie homarium, pierwsze w Krakowie enomatiki do wina czyli automaty z winem.

Źródło: kuchnianawzgorzu.pl

Powstała restauracja z jedynym w Krakowie homarium

Żywe homary i jedyny w Polsce samoobsługowy system dyspenserów wina – tym chce podbić serca krakowian nowa restauracja Albertina, powstała w miejscu słynnej Ancory. Po pierwszych przymiarkach w piątek oficjalnie otworzyła swoje podwoje.

Żródło: Gazeta Wyborcza

Fine dining wraca na Dominikańską 

3 czerwca oficjalnie otwiera się nowa restauracja w Krakowie – Albertina Restaurant & Wine. Lokal wyróżnia autorskie menu Szefa Kuchni Grzegorza Fica i szeroki przekrój win wybranych przez Kubę Janickiego, które podczas wieczoru otwarcia będzie można degustować gratis. – Chcemy przywrócić na Dominikańskiej 3 ideę fine dining w najlepszym wydaniu – zapowiada Barbara Zamorska, właścicielka Albertiny. Pod tym adresem jeszcze do niedawna funkcjonowała renomowana Ancora. Albertina, która z powodzeniem działa już od kwietnia, po pierwszych przymiarkach oficjalnie otwiera się 3 czerwca, by od godziny 19:00 do późnych godzin wieczornych przywitać w swoich progach wszystkich gości. To doskonała okazja do spróbowania dań z menu degustacyjnego Szefa Kuchni, Grzegorza Fica i aż 32 win wybranych przez Kubę Janickiego, który w restauracji odpowiada za wine pairing. (…)

edyny w Polsce samoobsługowy system dyspenserów wina – tym chce podbić serca krakowian nowa restauracja Albertina, powstała w miejscu słynnej Ancory. Po pierwszych przymiarkach w piątek oficjalnie otworzyła swoje podwoje.

Żródło: Poradnik Restauratora

Froblog

Froblog – Albertina Kraków

Wine pairing w porcji 25ml? Można byłoby pomyśleć, że to wine pairing dla prowadzących samochód. A to taka sprytna porcja pozwalająca na skosztowanie, czy wino nam odpowiada i – jeśli tak – zamówienie kieliszka 125ml lub małego kieliszka 75ml. Taką formę wprowadziła do swojego menu krakowska restauracja Albertina, otwarta niedawno przy Dominikańskiej w lokalu po zamkniętej początkiem zeszłego roku Ancorze. Fine dining powrócił zatem na Dominikańską, a ja przy okazji pobytu w Krakowie udałam się tam sprawdzić, czy ten dining jest naprawdę taki fine.

Źródło: Froblog

Restauracja Albertina – fine dining powrócił na Dominikańską!


Jeszcze niedawno, okna i szyby lokalu przy Dominikańskiej, były obklejone mleczną, obrandowaną folią, nieodzownie kojarzącą się z zamkniętą już dobre kilka miesięcy temu Ancorą. Jednak już początkiem obecnego roku, coś się zaczęło zmieniać. Folia została ściągnięta a pod dawnym adresem jednej z najważniejszych krakowskich restauracji, w wirtualnych odmętach sieci społecznościowych zaczęła się pojawiać nowa nazwa – Albertina.

Źródło: Have a Bite

Zapraszamy do świata Albertiny. Filmy z wydarzeń i kuchni.

Filmy, które prezentujemy to zapis wydarzeń, które organizowaliśmy lub które współtworzyliśmy z naszymi partnerami. To także obraz tego w jaki sposób pracujemy i tworzymy nasze wyjątkowe dania. Jesteśmy dumni, że nasza praca spotyka się z uznaniem wśród gości i w branży gastronomicznej. Te filmy prezentują tylko wybrane fragmenty aktywności i naszej filozofii działania. Czekamy na Was w Albertinie. Przy stole dokończymy opowiadanie naszej historii.

Fine Dining w Plenerze vol. 2.

Wyjątkowe lokalizacje, specjalne sezonowe menu i zaproszeni znani szefowie kuchii. Film z edycji w Pstrągu Ojcowskim.

Fine Dining w Plenerze vol. 3.

Autorski, cykliczny projekt kolacji, na które zapraszamy gości poza miasto – jak najbliżej natury. Film z edycji w Winnicy Wieliczka.

Albertina Restaurant & Wine.

To co mamy najlepszego. Film w cyklu Poznaj kulinarną filozofię naszej restauracji.

Opera Rara ze Smakiem.

Wydarzenia specjalne w ramach słynnego krakowskiego festiwalu muzycznego Opera Rara. Film z kolacji przygotowanej przez Albertinę z udziałem Roberta Makłowicza.

The Best Chef

Projekt, którego celem jest promocja najlepszych szefów kuchni na całym świecie. Film z Szefem Kuchni Grzegorzem Ficem Szefem Kuchni nakręcony w ramach prezentacji „The Best Chef Meets”. Produkcja: The Best Chef

Gotujemy na szlaku

Film w ramach projektu Polskie Skarby Kulinarne. Szef kuchni Albertiny Grzegorz Fic wspólnie z Szefem kuchni Akademii Makro Tomaszem Traczem przygotowują dania z jesiotra.